Timon käyttämiä tietokoneohjelmia

Etusivu > Ohjelmia

Tässä tietokoneohjelmia joita itse käytän ja voin suositella ainakin lähtökohdaksi. Mielelläni otan vastaan ideoita paremmista vastaavista ohjelmista.

EZ CD Audio Converter

Musiikit CD-levyltä tietokoneelle olen siirtänyt tällä suomalaisella ohjelmalla jo vuosien ajan. Maksullisen version hinta on edullinen ja se sisältää ikuiset päivitykset. Ohjelmaa päivitetään edelleen, joten suosittelen. Easy CD-DA Extractor.

MixMeister BPM Analyzer

Musiikin tempon määrittämiseen nopea ohjelma on MixMeister BPM Analyzer. Se määrittää usean kappaleen tempon yhdellä kertaa soittamatta kappaleita ääneen ja merkitsee tuloksen myös automaattisesti kappaleen "Iskua minuutissa"-tag'iin. Ohjelma ilmoittaa tempoin iskuina/minuutti. Jos haluaa muuttaa itselleen lukeman tahteina/minuutti, on lukema jaettava kahdella, kolmella tai neljällä musiikista riippuen. Ilman kappaleen kuuntelua ei voi tietää millä pitää jakaa, koska usein ohjelman ilmoittama tulos on 2 iskua/min. Joskus ohjelma laskee myös väärin, joten manuaalinen varmistus on paikallaan.

BPM Tapper

Musiikin tempon varmistan nopeasti tällä ilmaisella puhelimeen asennettavalla Android-ohjelmalla. Vastavia ohjelmia on paljon, mutta jos ei jaksa kahlata niin vaikka tästä voi aloittaa. Siinä on pari hyvää ominaisuutta ihan pelkistettyihin nähden. BPM Tapper.

Mp3tag

Mp3-tiedostojen tageille ehdoton editori, johon voi luottaa päin vastoin kuin esim. MediaPlayeriin. Tagit kirjoitetaan varmasti kappaleen tiedostoon, eikä erilliseen tietokantaan, joka häivää esim. koneen vaihdon yhteydessä. Tällä ohjelmalla lisätyt levyjen kansikuvat näkyvät myös puhelimessa. Mp3tag.

Foobar2000

Absoluuttista musiikkitiedostojen soitto-ohjelmaa tietokoneelle ei valitettavasti ole tullut vastaan. Paras on Foobar2000. Se on kevyt, nopea, muokattava ja luotettava. Melkeinpä ainoa huono puoli on, että hidasti on aika monen napin takana. Kappaleiden tilapäiseen hidastamiseen käytän siksi usein MediaPlayeria ja pysyvään hidastamiseen Audacitya. Foobar2000.

Audacity

Tunnettu ilmaisohjelma musiikkikappaleiden editoimiseen esim. esityksiä varten. Audacity.

EasyHtml

Staattisten nettisivujen tekemiseen käytän tätä ilmaista ohjlmaa. Ohjelman kehittäminen on lopetettu, mutta se on edelleen toimiva. EasyHtml on helppo amatöörille. EasyHtml.

FileZilla

Nettisivut lataan palvelimelle tällä ilmaisella ohjelmalla. FileZilla.

Magix Movie Edit Pro 17

Videotiedostot editoin tällä maksullisella ohjelmalla. Pinnacle Studio on varmaankin yhtä hyvä ja ehkä hieman helpompi käyttää. AVCHD-formaatin kanssa minulla oli ongelmia Magix ja Kuvat.fi -yhdistelmässä, mutta jäi epäselväksi kummassa on vika. Olen kokeillut myös ilmaisia, mutta niitä en suosittele, ei toimi kunnolla. Magixin sivuille.

IrfanView

Valokuvien katseluun ja koon muuttamiseen IrfanView on ehdoton. Se on yksi ensimmäisistä ohjelmista, jonka asennan uudelle tietokoneelle.
Kuvien raskaampaan editointiin minulla ei ole hyvää ilmaista ratkaisua. Kertokaa jos olette löytäneet helpon ja hyvän. IrfanView.


Testattu vain Firefox-selaimella (1200x800)
©Timo Arstila  27.2.2017