Swingtanssin viikkovalmennus Oulussa 2010

Etusivu > Swingtanssi > Swingprojekti > Viikkovalmennus


Tervetuloa Oulun swingtanssin viikkovalmennussivuille. Valmennus liittyy Pohjois-Suomen Swing Sensation projektiin. Näiltä sivuilta löydät tietoja Oulun swingtanssin viikkovalmennuksista tanssikoulu Sulavassa sekä muistiinpanoja valmennuksissa käydyistä aiheista.
  Valmennusta on kolmessa tasoryhmässä ja lisäksi on tärkeät vapaaharjoitukset. Valmennusryhmät noudattavat viiden viikon opetusjaksoja. Syys- ja kevätkauteen mahtuu molempiin viisi viiden viikon jaksoa. Syys- ja hiihtolomalla pidetään viikon tauko, jouluna noin kuukauden tauko. Valmennusten ja harjoitusten hinnat löytyvät Sulavan verkkokaupasta. Maakuntien swingtanssijat ovat tervetulleita kertamaksulla vierailemaan kurssilla.

Taso 3, keskitaso, keskiviikkoisin klo 18.45-20.30 + vaparit 20.30-21. Ryhmä on aloittanut syksyllä 2009 ja edennyt määrätietoisesti siitä saakka. Aiheena on ollut Lindy Hop. Peräkkäiset 5 viikon opetusjaksot ovat muodostaneet käytännössä yhtenäisen jatkuvan ryhmän, sillä asiassa on edetty koko ajan eteenpäin. Aihet ovat seurailleet Swing Sensation -viikonloppujen aiheita, mutta niitä on pystytty viikkoryhmissä käsittelemään laajemmin. Syksyn 2010 ensimmäinen viiden viikon jakso on kertausta edellisen kauden asioista. Kesällä ei ollut viikkovalmennusta, ainoastaan vapaaharjoitukset. Toisessa jaksossa Lindy Hop'in rinnalle tulee Boogie-Woogie. Kolmannessa jaksossa on suunnitteilla, että Boogie-Woogie jatkuu ja toiseksi lajiksi tulisi Bugg Lindy Hop'in tilalle. Lindy Hop jatkuisi sitten taas tammikuussa 2011 kauden neljännessä jaksossa.

Taso 2, jatkotaso, maanantaisin klo 18.00-19.30. Ryhmässä on keväällä tai kesällä 2010 aloittaneet. Siinä aiheena syksyllä 2010 aluksi Lindy Hop'in perusteiden kertaaminen ja täydentäminen. Sen jälkeen liikutaan eteenpäin tason 3 viitoittamalla tiellä. Muita lajeja tulee aikaisintaan syksyn kolmannessa jaksossa.

Taso 1, alkeet, maanantaisin klo 19.30-21. Ryhmä on aloittanut syksyllä 2010 ja lähti Lindy Hop'in aivan alusta. Vielä ehtii mukaan!

Vapaaharjoitukset ovat oleellinen osa swingtanssien harrastusta. Tunneilla opittuja asioita harjoitellaan "vapareissa" oman parin kanssa. Paikalla on opettajia ja muita kokeneempia tanssijoita, jotka mielellään auttavat ja vastaavat kysymyksiin oman harjoittelunsa lomassa.
  Maanantaisin klo 19.30-21 on säännölliset varsinaiset viikkoaharjoitukset. Sen lisäksi on usein lisäharjoituksia epäsäännöllisinä aikoina. Niistä ilmoitellaan valmennuksissa sekä Facebookin treeniryhmässä, johon pääsee jäseneksi ilmoittautumalla Tiille.
  Uutta: maanantain vapareissa opetetaan joka viikko uusi kuvio, "move of the week", joka ei välttämättä ainakaan hetimiten tule valmennuksissa!

Bileet eli tanssit, on tietysti tärkeimpiä juttuja minkä vuoksi tanssia opiskellaan. Noin kerran kuussa pyritään järjestämään swing-tanssit jossain. Viime keväänä saatiin jo hyvä rutiini päälle Café Saarassa järjestetyissä tansseissa. Toukokuun tilaisuudessa oli jopa live-bändi! Tänä syksynä Café Saarassa swingtanssit on keskiviikkoina 15.9., 20.10. ja 17.11. klo 21-23. Kaikki mukaan!
  Bileitä järjestetään myös Oulu Swing Sensation -leirien yhteydessä ja nekin ovat avoimet kaikille. Lisäksi tietty tavallisissa tansseissa swingtansseja pääsee tanssimaan useisiin musiikkeihin, esim. fuskuun. Oppeja tulee paljon hyödynnettyä myös muissa lajeissa - etenkin valmennuksissa opittuja vienti- ja seuraamistaitoja.
  Bileistä ilmoitellaan tunneilla, Sulavan ilmoitustauluilla, näillä sivuilla, Facebookissa, Iso O:n kautta, jne.

Esiintymisryhmä on myös tärkeä osa swing-harrastusta ja -kulttuuria. Sellainen laitetaan pystyyn syksyllä 2010 ja ensimmäinen varsinainen tavoite on rakentaa esitys Sulavan joulunäytökseen. Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan säännölliseen harjoitteluun.

Leirimatkoilla lähdemme yhdessä saamaan valmennusta muualta, näemme muita swingtanssin harrastajia ja pääsemme bilettämään usein live-orkestereiden tahtiin. Seuraavia suunnitelmissa olevia matkoja ovat Kuopion Swing Sensation lokakuussa sekä kansainvälinen Snowball-swingtanssileiri Tukholmassa 27.12-1.1. Huom. Snowball'in ilmoittautuminen alkaa 1.9. ja leiri tulee täyteen mahdollisesti jo ennen lokakuuta.

Lisätietoja: Tii Alasimi, 044 303 7528, etunimi.sukunimi(ät)tanssikoulusulava.fi; sekä Timo Arstila.Testattu vain Firefox 2.0.0.20-selaimella (1200x800)
© Timo Arstila  27.8.2010